Connect with us

Πρόσωπα

Γιώτα Ροζάνα: Παρουσιάζει «Τα 10 SOS για μια καλύτερη ζωή»

Δημοσιεύτηκε

στις

Η συγγραφή ενός βιβλίου αναμφίβολα είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και σκέψη. Χρειάζεται να επεξεργαστείς τις σκέψεις σου, να τις αποτυπώσεις στο χαρτί και στη συνέχεια να τις παρουσιάσεις στον κόσμο. Η Γιώτα Ροζάνα το έβαλε στόχο και το έκανε πράξη με μεγάλη επιτυχία, καθώς στις 22 Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη παρουσίαση του αγαπημένου βιβλίου «Τα 10 SOS για μια καλύτερη ζωή». 

Η ίδια μίλησε στο AAS Exclusive και εξομολογήθηκε τους λόγους που την έκαναν να ξεκινήσει την συγγραφή του βιβλίου αλλά και ποια είναι τα συναισθήματα της λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του βιβλίου.

«Η αλήθεια είναι ότι πάντα θεωρούσα δύσκολη τη συγγραφή ενός βιβλίου και πράγματι είναι. Θαύμαζα και θαυμάζω τους πολλούς συγγραφείς για τις ιδέες αλλά και για την εκφορά του λόγου τους. Για μένα το «καμπανάκι» χτύπησε όταν ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ πράγματα που είχα διαβάσει στην προσπάθειά μου να βελτιώσω τον ίδιο μου τον εαυτό. Πίστευα ότι όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν κι άλλες γυναίκες. Αλλά ήθελα να μπορούν να τα διαβάσουν με έναν τρόπο που να μη χρειάζεται πολύ χρόνο και κόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα συναισθήματα της όπως λέει η ίδια είναι «πολλά». «Εδώ θα ομολογήσω κι ένα ελάττωμά μου. Αγχώνομαι αρκετά και εύκολα, παρόλο που όλοι με θεωρούν μια ήρεμη δύναμη. Κι αυτό γιατί δεν το δείχνω. Είναι κάτι που έμαθα από την άσκηση της ιατρικής μου ιδιότητας (σ.σ. πνευμονολόγος), αφού προσπαθούσα να μη μεταδίδω το άγχος μου στους ασθενείς μου. Είμαι αγχωμένη, λοιπόν, αλλά και χαρούμενη συνάμα. Περισσότερο όμως θα έλεγα ότι νιώθω αγωνία και ανυπομονησία, αφού η παρουσίαση του βιβλίου είναι μια μεγάλη στιγμή για κάθε συγγραφέα. Σίγουρα, αισθάνομαι ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια».

Αναφερόμενη στο feedback που λαμβάνει από τον κόσμο είπε ότι είναι πολύ θετικό και αυτό είναι κάτι που της δίνει μεγάλη χαρά. «Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν διαβάσει το βιβλίο, λένε ότι τους θύμισε πολλά πράγματα που γνώριζαν αλλά είχαν ξεχάσει. Άλλες πάλι εντοπίζουν λάθη ή ζητήματα που θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν ή να διορθώσουν στον εαυτό τους». 

«Υπήρξε κι ένα μήνυμα που με προβλημάτισε. Μου επιβεβαίωσε ότι πραγματικά υπάρχουν γυναίκες, και γενικά άνθρωποι, που έχουν σοβαρά προβλήματα. Υποσχέθηκα να μη μεταφέρω οτιδήποτε αφορά σε αυτό το μήνυμα και θα το τηρήσω. Αλλά θέλω απλά να πω σε όλες ότι η ζωή δεν είναι ποτέ ρόδινη για κανέναν. Προβλήματα υπάρχουν παντού. Κι όταν μας οδηγούν σε αδιέξοδα, πιθανότατα πρέπει να αλλάξουμε δρόμο», τόνισε.

Η Γιώτα Ροζάνα αναφέρει ότι «πάντοτε ήμουν μια καλλιτεχνική φλέβα. Η αγάπη μου για το μπαλέτο, τις χειροτεχνίες και την έκφραση της ψυχής γενικά το μαρτυρούν. Εδώ και τρία χρόνια, λοιπόν,  δημιούργησα έναν υπέροχο, διαδικτυακό κόσμο, το Angelsworld, το blog μου, όπου άρχισα να γράφω και να καταθέτω τις σκέψεις, τις απόψεις και τις γνώσεις μου με πολλή αγάπη». 

Μιλώντας για το νέο βήμα στον κόσμο της συγγραφής είπε πως «η μεγάλη ώρα της συγγραφής ενός βιβλίο, όντως ήταν πρωτόγνωρο για εμένα. Αποφάσισα να συλλέξω όλα τα SOS για απλά καθημερινά θέματα που με απασχολούσαν, όσα έμαθα και προσπαθώ να εφαρμόζω και η ίδια, και να τα μοιραστώ με όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες φυσικά, γιατί όχι; Έτσι δημιουργήθηκε το πνευματικό μου τέκνο, «Τα 10  SOS για μια καλύτερη ζωή». 

«Το ταξίδι της συγγραφής ήταν όμορφο. Το απολάμβανα μπορώ να πω. Βεβαίως, αφού ολοκληρώθηκαν τα κείμενα, ακολούθησε το δεύτερο ταξίδι της έκδοσης. Ήταν αρκετά μακρύ, όπως ακριβώς μου το είχε περιγράψει η αγαπημένη μου εκδότρια Άντρη Χαϊράλλα (Εκδόσεις Ευγνώμων). Η επιμέλεια των κειμένων, η σελιδοποίηση, η εικονογράφηση και η δημιουργία του εξωφύλλου χρειάστηκαν αρκετή δουλειά, υπομονή και επιμονή. Αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό ακριβώς που ήθελα!», προσθέτει.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες κάθε ηλικίας αλλά και τους άντρες. «Σε όλες όσες πιθανόν ταυτίζονται με τους δικούς μου προβληματισμούς και μοιράζονται την ίδια δημιουργική αγωνία και την ίδια δίψα για μια καλύτερη ζωή σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μου είναι να ζωγραφίσω όσα περισσότερα χαμόγελα μπορώ. Να γίνουν «Τα 10 SOS για μια καλύτερη ζωή» ένας έμπιστος φίλος κι ένας οδηγός στον οποίο θα μπορεί κάποιος να ανατρέξει ανά πάσα στιγμή», είπε καταλήγοντας η κ. Ροζάνα .

Συνεχίστε την ανάγνωση
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.